Blog o všem, co se mi vyloupne v hlavě a napíšu to sem.

Hymny WYD

17. 1. 2011 23:19
Rubrika: Hymny WYD

Tak sem koukal na téma měsíce...a rozhodl sem se přispět svou troškou do obsahu signálů :)


Už před časem, vlastně asi někdy po WYD2008, kdy jsem poznal sydneyskou hymnu, mě trochu začlo zajímat, jaké hymny byly na těch předchozích setkáních. Všechno jsou to moc krásné písničky, některé hodně známé a některé skoro neznámé. Pokusím se tedy poskládat je všechny nějakou ucelenou formou, asi do seriálu článků.

K některým jde najít třeba jen název, k některým nahrávka v původním jazyce, někdy i v češtině a někdy i noty. A taky se může stát že něco nenajdu a někdo z Vás jo. Klidně to přidejte do komentářů :)

 

A aby to nebyl jen tak prázdnej úvodí článek, přidám aspoň odkaz na stránky Vatikánu, kde se dají najít nejenom hymny, ale také třeba poselství nebo mnoho dalšího o předchozích setkáních: http://www.vatican.va/gmg/documents/index.html

A abyste nebyli zmatení z těch letopočtů :) Světové dny mládeže se vlastně slaví každý rok, ale jen jednou za několik let je uspořádáno velké setkání. Roky mezi nimi se slaví vždy na "diecézní úrovni" na Květnou neděli. Možná by byla historie setkání zajímavá ale na to nemám znalosti, o tom by musel napsat někdo jiný :)

 

Zobrazeno 1539×

Komentáře

Terka8

Nechci tady podkopávat tvoje snažení a hledání, ale: Já mám všechny hymny na ntb, krom roku 1985 a 6, ale ty nejsou ani na oficiálních stránkách Madridu, kde jsou všechny ostatní. Tak asi prostě žádný nebyly... Takže kdybys je chtěl, tak napiš.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio