Blog o všem, co se mi vyloupne v hlavě a napíšu to sem.

Vznik života

8. 10. 2008 0:24
Rubrika: Život a já

V biologii, nebo přírodopise, chcete-li jsme se dostali ke vzniku života.

Existuje spousta teorií, jak vznikl život, žádná z nich se zatim nedá ani potvrdit ani vyvrátit a nespíš se to jetě dlouho nepovede. Ale mě tahle otázka - Jak vznikl život? - zajímá. Musím si tedy odpověď najít sám.

První teorie: Kreační - obsahuje dvě "podteorie" - svoření Bohem za 7 dní  a teorie Inteligentního designu. Tedy svoření Bohem za 7 dní -  to je podle mě blbost. Tím nechci říct, že nesouhlasím s Biblí, jenže bible je obraz. A my musíme najít to, čím byl autor tohoto obrazu inspirován. Teorie inteligentního designu je víceméně to stejný, jenže vznikla až ve 20. století, činitel neni Bůh ani bůh a netrvalo to jen 7 dní. Dávalo by to smysl, alo co pak ostatní teorie?

Druhá teorie: Panspermická teorie: říká, že v celém vesmíru jsou zárodky života, že život nevznikl na Zemi, protože Země je moc mladá, nestihl by se vivinout člověk. Na tomhle něco může bejt pravda ale nejdřív by jsme asi museli spolehlivě vědět, jak stará je země a jak starý je člověk.

Třetí teorie: teorie samosplození , neboli naivní abiogeneze - říká, že se z neživého bahna vytvoří živý komár, že na neživém chlebu vyroste živá plíseň. Tohle je blbost, to živé vznikne z živých zárodků. na to přišel už Pasteur, tuhle teorii vyvrátil. Ale něco pravdy na ní bude, byť jen to, že někdy musel život vzniknout.

Čtvrtá teorie: Evoluční abiogeneze: postupná přeměna anorganických látek na organické a jejich přeměna na organismy. Tahle teorie je sice hezká, to, co se vědcům podařilo vytvořit dokonce "jedlo polívku" ale neumělo se to rozmnožovat. -->nebyl to organismus.

A teď moje teoérie. Bůh existuje, a jednoznačně může za to, že jsme stvoření. I kdyby to mělo bejt jen malinké postrčení na začátku, někdo tomu atomu kyslíku musel na začátku říct, že je atom kyslíku a támhleti dva že sou vidík a že když se daj dohromady že to bude voda. Někdo to prostě musel na začátku pošťouchnout tím správným směrem. Nejspíš tak geniálně, že to nikde nenarazilo a došlo to až k vývoji člověka. A asi musel ten někdo, kterému můžeme řikat klidně Bůh, vědět, kterým směrem to má postrčit. A na to přišel podle sebe, proto jsme stvořeni k jeho obrazu... A jestli to bylo na Zemi nebo někde jinde... určitě někde jinde, protože Země musela taky vzniknout, jají vznik byl součástí toho prvopočátečního postrčení. No a prostě se to vyvíjelo tím správným, geniálně postrčeným směrem až to došlo k lidstvu.

 

Tenhle článek asi někomu nedává moc smyslu, je to zase taková polovědecká snůška výlevů mojí mysli, ale pro mě je to důkaz o existenci Boha. A taky způsob, jak se naučit biologii. 

Zobrazeno 993×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio