Blog o všem, co se mi vyloupne v hlavě a napíšu to sem.

Křižovatka

4. 1. 2009 20:32
Rubrika: Život a já

Na začátek. Tenhle článek je v týhle rubrice proto, že sem se nemoh rozhodnout, kam ho dám, protže prostě patří do všech.

Posledních pár dů asi něco změnilo v mým životě ve mě samým a proto ho píšu, chci se s váma o to podělit aby to třeba pomohlo změnit cosi v životě i někomu jinýmu.

Byl sem na Silvestra s pár lidma s tábora ve Vysokým Mýtě a to je asi příčina všeho.  Setkal sem se lidma, se kterejma sem se celkem dlouho neviděl, s kamarádama, který sou pro mě důležitý. A ten společně strávenej čas byl důležitej, stejně jako ta večerní hra, cesta k Novému roku. Pomohlo mi to asi přehodnotit celej můj život, což myslim i bylo účelem. Prostě sem si uvjedomil, jak sou některý věci důležitý a jiný až zas tak moc nee.

Víte, je důležitý život prožít s lidma, na kterejch vám záleží. Prožít znamená vnímat jeho krásy...Co byste dělali na pustým ostrově s osobou, kterou máte rádi a nic by vám nescházelo?...Já bych teda asi vnímal ty krásy života, přírodu, stromy, moře, krásnou pláž, ptáky létající všude kolem, teplo slunečního svitu, krásný oblázky pod nohama...a všechno co vnímám bych řikal tý osobě která by tam se mnou byla.

Mohlo by se zdát, že smyslem života je žít ho krásně nebo vnímat jeho krásy nebo něco takovýho. Ale ten smysl je ještě někde jinde. Právě v tom, všechno to řikat tý druhý osobě. A taky jí naslouchat, vnímat i to, co mi řiká ona. Z toho vyplývý prostě ji v uplně všem věřit, věřit, že mi naslouchá, že jí to nevadí, že je za to ráda a taky že ví že já jí taky naslouchám. Ale věřit nestačí. Musí ta osoba vědět, že jí mám uplně nejvíc rád, že jí miluju. A já jí musím opravdu milovat, musím jí naslouchat, vnímat, prostě mít rád.

Nejlepší sou asi ty citáty, co si vymyslíme sami. Proto:

Žij abys žil, smyslem života je právě tvůj život.

Věřit je hezká věc. Láska ještě hezčí. Jenže jedno bez druhého nemá smysl. Proto oba tyto city spoj a dostaneš tu nejkrásnější věc na světě. Smysl života.

Každej máme svou vlastní cestu, která jen pro nás, nikdo jiný po ní jít nemůže. Ale to neznamená, že se vyhneme ostatním lidem. má nějaký smysl cesta, která "někde" začíná a "někde" končí, bez jediné křižovatky? Mohli bysme choit od "někud" "někam", což vlastně znamená "odnikud" "nikam". Cesty jsou od toho, aby se křížily a lidské životy od toho, aby se lidi potkávali. Potkávali rozuměj mluvili spolu a měli se rádi a sdíleli spolu svoje životy stejně tak jako je těch pár metrů dvou cest na křižovatce společných.

 

Nechci aby ste se něčím z tohohle řídili, jen chci, aby se každej zamyslel nad svým vlastním životem. Naše cesta je už sice vytyčená ale my po ní teprve musíme jít. Jinak řečeno, Bůh nám nachystal to, pro co my jsme se eště nerozhodli ale rozhodnout se musíme. Proto je jen a jen na nás, jak naše cesta povede. Tak nachystejme každý nějakou tu křižovatku, nechme někoho sdílet ten kousek našeho života. 

Zobrazeno 705×

Komentáře

Lenochod

Hezký článek.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio