Blog o všem, co se mi vyloupne v hlavě a napíšu to sem.

Povinnosti občana - Volby

7. 10. 2008 23:55
Rubrika: Život a já

Kdysy nás náš pan kaplan Jano učil, že občan má vůči státu 3 povinnosti. Platit daně, bojovat za vlast a jít k volbám.

Když to vezmu postupně...
Ty daně nejspíš splním, v dnešní době se jim vyhejbá těžko.

Ten boj za vlast už bude asi trošku horší. Že bych šel do armády, na to se fakt necejtím. Ale najdou se i jiný způsoby boje než se zbraní v ruce, tohla snad někdy taky splním.

Ale co ty Volby? No možná neni problém jít k volbám, prostě se zvednu v ten správnej den, veznu občanku, najdu si kde se volí a zajdu tam. Ale co pak? Koho mám volit? To už je pro mě trošku horší.

Ba hodně horší. Volby se blížej a že bych teda věděl koho volit, to ani náhodou. A politika mě nikdy moc nebrala, moc toho o skutečný politice nevim. Z televize se dozvím akorát jejich aférky, ale nic víc. A nejsem skeptik, věřím tomu, že tam aspoň něco užitečnýho dělaj. Ale kdo je pro mou vlast ten nejlepší? kdo toho udělá nejvíc? V tom se fakt nevyznám.

Původně jsem chtěl napsat článek o tom, jak sou politici hrozný, ale jak sem nad tím tak přemejšlel, nakonec z toho vyplynulo tohle:

Pamatujme ve svých modlitbách na voliče, aby volili dobrovolně a podle svýho srdce, v dobré víře, že ti politici splní to co slíbili. a ne podle toho, kdo je víckrát v novinách. A pamatujme ve svých modlitbách na politiky, aby svou práci brali vážně, aby jim na srdci ležel především osud občanů a ne jejich vlastní kapsy. Jejich služba neni jednoduchá, tak se modleme za to, aby se jejich kroky ubíraly správným směrem.

A pojďme k volbám a volme podle svýho srdce. Je to naše dobrovolná povinnost. 

Zobrazeno 1138×

Komentáře

langer-hans

Máš pravdu, Marku, v tom, že volit jít musíme, měli bychom taky umět přijmout vnitřně určitou zodpovědnost... Člověk někdy musí zvažovat, co je menším zlem. Dnes, pokud člověk v politice nevidí moc dobra, musí volit alespoň menší zlo, ale vždycky je lepší jít volit, než nejít a pak skuhrat, jaký to máme zase vedení. :))

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio